luni, 6 octombrie 2014

Uneori trebuie să înveţi să mori cât încă trăieşti, pentru a iti putea salva viata

Un negustor din India s-a îndreptat către Africa ca să achiziţioneze nişte produse locale. În timp ce se afla în junglă a văzut mii de păsări vorbitoare, multicolore, de-a dreptul minunate. S-a hotărât să captureze o astfel de pasăre vorbitoare şi să o ia cu el înapoi, precum animal de companie. Acasă, şi-a tinut pasărea într-o cuşcă poleită cu aur, a hrănit-o cu cele mai bune seminţe, cu miere şi nectar de flori, a cântat muzică pentru aceasta, a tratat-o cum a ştiut mai bine.
Când a venit timpul pentru călător să se întoarcă în Africa, doi ani mai târziu, şi-a întrebat pasărea daca este vreun mesaj pe care vrea să îl transmită catre păsările din junglă. Aceasta i-a spus stăpânului să le povestească despre cât de fericită trăieşte în colivie şi despre cum se bucură de fiecare zi.
Ajuns în Africa, drumeţul s-a îndreptat direct către junglă şi, a trasmis mesajul celorlaltor păsări. Îndată ce a terminat de povestit, un papagal cu lacrimi în ochi a căzut la pământ, mort. Negustorul a fost alarmat şi s-a gândit ca papagalul s-a prăpădit de tristeţe şi de dorul prietenului din colivie.
Întors în India, călătorul i-a relatat întâmplarea păsării sale. Însă, îndată ce a terminat povestirea, ochii acesteia s-au umplut de lacrimi şi s-a prăbuşit moartă în colivia sa. Călătorul era uluit, dar si-a închipuit că tristeţea şi dorul pentru semenii din Africa ai păsării sale au răpus-o. Acesta a deschis colivia şi a aruncat pasărea fără suflare pe geam. Imediat, animalul a prins viaţă şi a început să dea din aripi catre ramura unui copac de vis-a-vis.
Negustorul i-a zis: -Deci nu ai murit! De ce ai făcut asta? M-ai păcălit! atunci pasărea a răspuns: -Pentru că prietenul meu din Africa mi-a trimis un mesaj foarte important! -Care era mesajul? întrebă curios -Mi-a transmis că dacă vrei să evadezi din colivia ta, trebuie să înveţi să mori cât încă trăieşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu